REGIO: Mol, Balen, Meerhout. Afhankelijk van afstand ook Geel en Dessel.

Bij elk nieuw opvanggezin gaan we samen kijken welke katjes het beste door hen opgevangen kunnen worden en hoe vaak ze dit willen doen.

De kittens die binnenkomen variëren van amper enkele daagjes tot enkele weken oud. Ze zijn soms gezond, soms ziek, soms tam en soms schuw. De volwassen katjes zijn vaak makkelijker om voor te zorgen, maar kunnen dan weer meer moeite hebben om te wennen aan hun nieuwe situatie.

We kunnen de opvangkatjes onderverdelen in onderstaande categorieën:

De papfleskittens zijn het meest intensief, ze moeten elke 3 uur met papfles gevoederd worden (in het begin ook ‘s nachts) en ze kunnen omwille van hun grote achterstand veel sneller ziek worden. Dit zijn de kittens die enkel opgevangen kunnen worden door gezinnen waar altijd iemand thuis is en die daarenboven ook bereid is de nachtrust anders in te delen.

Vanaf 4 weken beginnen de kittens meestal zelfstandig te eten en kunnen ze al een tijdje langer alleen zijn. Parttime werkers of fulltime werkers met lieve buren of familie die een of twee maal per dag willen binnenspringen kunnen deze kittens ook al de nodige zorg bieden.

Ook de schuwe kittens (van 4 weken tot 3 maanden) moeten heel veel aandacht krijgen om mensen te leren vertrouwen. Zij worden ook best bij bovenstaande categorie opvanggezin ondergebracht.

De oudere tamme, sociale en gezonde kittens en volwassen katten kunnen opgevangen worden door fulltime werkers.

Iedereen kan het verschil tussen leven en dood betekenen voor één of meer van deze zwervertjes.

Het opvanggezin wordt voorzien van voeding, medicijnen en allerhande. Elk opvanggezin wordt bijgestaan door een begeleider die hulp kan bieden waar nodig. U staat er dus niet alleen voor. Wij zorgen zelf voor potentiële adoptiegezinnen die al door een eerste screening gegaan zijn. U beslist echter zelf uiteindelijk wie wel of niet geschikt is voor adoptie van uw pleegkatje, u kent het diertje dan ook het beste.

Ook al wil u dit maar 1 keer proberen, elk katje dat we binnen kunnen halen is er eentje dat niet op straat zal sterven, dus aarzel niet het toch een keer te proberen!

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven