Vindt ons op facebook

22 oktober:  Soms zakt de moed ons even helemaal in de schoenen...

Onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en wij krijgen geen enkele vorm van subsidies.
Onze vrijwilligers zijn mensen die dag in, dag uit alles geven op verschillende manieren.

Onze veldmedewerkers die steeds weer in de auto springen als er een melding binnen komt ongeacht welke dag of uur het is.
Niet wetende waar ze op af gaan en vaak schrijnende dingen te zien krijgen. Piepkleine of zeer onderkomen katjes. Soms vechten we uren, dagen, soms weken lang om toch nog afscheid van te moeten nemen. Dat ze te klein waren, te onderkomen waren of gewoon te ziek waren...


Elke keer opnieuw breekt ons hart, vloeien er enorm veel tranen omdat we niet meer konden doen. Elke keer opnieuw lappen we onszelf weer op voor het volgende katje dat eraan komt.

Onze opvangmama's die steeds weer hun huis, gezin en hart openstellen voor de katjes. Goed wetende dat het afscheid weer moeilijk gaat worden. Elk katje in opvang sluiten ze in hun hart om dan nadien samen opzoek te gaan naar het allerbeste thuisje voor hun katjes.

Onze vrijwilligers die de evenementen organiseren en onze vrijwilligers die elke keer weer klaar staan om te helpen op de events... Zodat er voldoende centjes binnen komen om alles te kunnen betalen..

Onze vrijwilligers achter de schermen, die de mails, administratie, boekhouding en nog zoveel meer doen. Ook deze mensen zetten zich steeds weer in!

En inderdaad, soms moeten we katjes weigeren, soms moeten we doorverwijzen naar andere organisaties. Bij dringende hulp vragen we soms om zelf naar de dierenarts te rijden.

Maar wij zijn ook enkel mensen, geen tovenaars... Als alles voller dan vol zit, dan kunnen we gewoon niet anders.
Als we zelf aan het werk zijn, kunnen we niet zomaar vertrekken. Want ook onze vrijwilligers hebben naast Poezencentrale nog een full time job en een gezin.
We doen wat we kunnen maar soms gaat het gewoonweg niet en moeten melders een andere oplossing zoeken.
Dan te lezen of horen dat poezencentrale niet wil helpen... Wel dat doet verschrikkelijk veel pijn!

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven