Vindt ons op facebook

nest Tom Co221 mei:Vorige week kregen we nog een verontrustende melding binnen: bij Tom & Co was een man met een kitten van een paar dagen oud gekomen om melk te kopen.
Gelukkig wisten de verkoopsters daar dat iemand zonder ervaring dit niet aankan en belde ze onze collega's van het Balens zwerfkattenproject om advies.

nest Tom Co

'Vraag alsjeblieft dat hij het kitten afstaat aan een opvang!' was hun dringend verzoek.
Gelukkig begreep de man het en mocht het kitten bij ons binnen komen. Het kleine frummeltje werd opgewarmd in de couveuse en leek het voorlopig gelukkig goed te verwerken allemaal.

Maar er waren nog 2 ander kittens die door collega's van de man meegenomen waren en we wisten niet waarheen.
Bij kittens van een paar dagen oud, telt elk uur. Ze moeten in een constante temperatuur zitten van 28°C, om de 2u eten krijgen (ook 'snachts) en het pap geven is absoluut niet simpel. Ze kunnen zich heel makkelijk verslikken waardoor ze sterven.
Zelfs bij een ervaren opvangmama met couveuse is het grootbrengen van zulke jonge kittens geen makkelijke opdracht!

We belden meteen met de man die het kitten meegegeven had en kregen van hem gelukkig de telefoonnummers van zijn collega's.
We belden hen op en legden uit hoe veel kleiner hun kansen zouden zijn bij mensen die geen ervaring hadden en dat onze kans op hen nog te redden, als ze het probeerden en het leek mis te gaan, zoveel kleiner nog zou zijn.
Ze waren gelukkig bereid het welzijn van de kleintjes voor te laten gaan op hun eigen verlangen en we mochten de kittens komen halen.

Onze vrijwilliger sprong in de auto en na een lange rit Meerhout-Beringen-Hasselt-Meerhout werden de nestgenootjes weer herenigd.

Eentje was wat stiller dan de rest en de eerste voeding ging moeizaam maar voorlopig doen de kleintjes het goed.

Het gaat nog een lange weg zijn voor deze ukjes en we weten maar al te goed dat ze nog lang niet uit de gevarenzone zijn.
Maar nu krijgen ze de beste kansen bij onze ervaren opvangmama Evi en kunnen we alleen maar hopen dat ze het allemaal halen.

Wij willen de vinders nog heel erg bedanken dat ze deze katjes aan onze zorgen toevertrouwden, dit zijn duidelijk mensen met een groot hart voor dieren!

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven